fiskedrag

Bästa fiskedraget 2022 – Bäst i test

Det finns många olika typer av fiskedrag på marknaden och när du ska välja ett nytt drag så är det viktigt att du funderar på vilken typ av fisk du är ute efter. Det är därför också viktigt att veta vilken typ av fisk som finns i det vatten där du ska börja använda draget.

Med så många alternativ på marknaden så finns det mycket att välja bland. För att göra det enklare för dig har vi valt ut fyra av marknadens bästa fiskedrag. Dessa kommer i hög kvalitet och lite olika typer beroende på vad du är ute efter.

Topp 3 bästa fiskedragen 2022

1. Bete Lotto 12 g spinnare

Bete Lotto 12 g är ett väldigt mångsidigt och högkvalitativt fiskedrag som går att använda för att fånga framförallt öring, harr, regnbåge, röding och gädda. Draget går med lätthet att använda i grunda forsar och duger bra för både älv- och sjöfiske. Få drag är så mångsidigt som Betes Lotto är.

Trots den höga kvaliteten så är det ett väldigt överkomligt pris på draget och kan på många sätt jämföras med Jasu Salama 12 g spinnare som vi också går igenom längre ned i listan. Är du däremot seriös om att fånga gäddor så bör du istället titta på en modell som Strike Pro Miuras, som är av väldigt mycket högre kvalitet när det kommer till just fiskedrag för gäddor.

2. Strike Pro Miuras Mouse Big 23 cm

När Strike Pro Miuras Mouse Big släpptes var det en väldigt stor nyhet inom gäddfisket och än idag så är det ett otroligt fiskedrag att använda om du primärt är ute efter gäddor. Draget är designat så att det ska hålla länge och kan fånga många gäddor.

Det är dessvärre också ett otroligt dyrt fiskedrag om du jämför med andra i vår lista. Det är däremot väldigt värt pengarna om du är väldigt seriös med ditt gäddfiske. Draget gör att du enkelt kan fiska i lugnare vatten, men tack vare dess hållbarhet så går det också att använda i väldigt hårt väder, en färdighet som är svårslagen när du jämför med andra drag i vår lista som också kan användas för gädda.

3. E.V.Trutta Takaheitto 2.0 20 g lättare skeddrag

Från en av Finlands mest populära betestillverkare, Erkki Virolainen, kommer här E.V. Trutta Takaheitto 2.0. Det här draget fungerar väldigt väl både långsamt och i snabbare hastighet, men som mest optimalt är det om du använder varierande hastighet och med ganska korta stopp.

Något som gör det här betet lite unikt är att varje drag är handmålat och lackat. Det här gör fiskedraget inte bara väldigt vackert, utan också väldigt hållbart. Samtidigt så innebär det också att du får en av listans snyggaste drag, som också finns i en mängd olika färger.

Priset är ganska i mitten jämfört med våra olika rekommendationer men för den höga kvalitet och vackra designen så är det ett väldigt prisvärt drag. Det är framförallt populärt bland havsöringsfiskare och med dess relativt tunga vikt så är den framförallt lämpad för större fiskar.

Att tänka på vid köp av fiskedrag

Innan du ger dig på att köpa ett nytt fiskedrag så är det viktigt att du först funderar på vad det är för drag du behöver. Det finns otroligt många modeller på den svenska marknaden och fisket är redan väldigt stort här i landet. Med fel drag kan du få drastiskt försämrade möjligheter att fånga fisk, du får därför lite goda råd om vad du måste tänka på här nedan.

Välj rätt typ av fiskedrag för jobbet

Till att börja med måste du fundera på vad det är för fisk du är ute efter. Det här kommer att avgöra ditt val till viss del då vissa drag är speciellt tillverkade för en viss fisk. E.V. Trutta Takaheitto 2.0 är till exempel väldigt populär för just havsöring, medan Strike Pro Miuras Mouse Big är populär bland gäddfiskare.

Tänk på vikten

Tänk på att vikten också kan påverka ditt val. Ett drag på 12 gram kan vara perfekt för bland annat abborre, gäddor och dylikt. Är du osäker på vilken vikt som ett fiskedrag ska ha för just en viss fisk så går det enkelt att kolla upp det.

Det finns många olika typer av fiskedrag

En annan bra sak att titta på är vad det är din föredragna fisk faktiskt äter. Vilken storlek, färg och utseende har fiskens föda i vanliga fall? Det här kan göra det enklare att välja ut ett bra drag.