Fiskespö för barn: Bäst i test 2023

Fiskespö för barn – hitta det perfekta valet för din lilla fiskare! Vi har testat 4 olika spön och hittat en vinnare. Bästa fiskespö för barn är Patriot Fireball. Det är tillverkat i kolfiber, vilket gör det robust. Samtidigt är det lätt och enkelt att använda. Designen passar perfekt för små händer. Med Patriot Fireball kan ditt barn uppleva en riktigt rolig fisketur.

Fiske kan vara en utomhusaktivitet som är både rolig och givande för barn. Genom fiske kan barnen lära sig om olika arter av fisk och deras livsmiljö, samt utveckla sin tålamod och koncentration.

Fisket kan också ge en möjlighet för barnen att tillbringa tid med vänner eller familjemedlemmar utomhus och att lära sig om vikten av att ta hand om naturen och dess resurser.

Snabbinfo fiskespö för barn

🎣 Bästa fiskespö för barn:Patriot Fireball
💰 Snittpris, fiskespö barn:300 – 350 kr
🤑 Billigaste kastspö barn:229 kr

Att välja rätt fiskespö för barn

Att välja bästa fiskespö för barn behöver inte vara svårt. Många barn tycker att det är roligt att fiska och du kan börja ganska tidigt. Det är däremot väldigt viktigt med rätt typ av fiskespö, som är lagom lätt och som också är lätt att använda. Det finns en del modeller som är lämpliga för både vuxna och barn, men det finns också spön menade specifikt för barn.

För att göra det enkelt för dig har vi listat 4 riktigt bra fiskespö för barn så att du kan komma igång och lära dina barn om nöjet med att fiska.

Topp 4 bästa fiskespö för barn 2023

Patriot Fireball-set med kapslad rulle

Längd:183 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Patriot

Patriot Fireball är ett utmärkt och högkvalitativt fiskespö för barn och den som ska lära sig att fiska. Även vuxna kan använda det och det passar då som ett spö att ha vid sommarstugan eller för den som precis ska börja lära sig.

Spöt är väldigt lätt och kommer med en inkapslad rulle. Det här betyder att linan redan är påspolad när du får hem fiskespöt och barnet kan börja använda det på en gång. I övrigt är det ett 24ton Carbon-kolfiberspö med keramiska spöringar och korkhandtag.

Det här är med andra ord ett väldigt hållbart kastspö för barn som också har två års garanti. Det är bara Abu Garcias juniorset i vår lista som också har så lång garanti. Det enda negativa med Patriot Fireball är att det är ett dyrare spö. Det är mer än dubbel så dyrt som Fladen Vildmark, men för pengarna får du en av marknadens bästa fiskeset för barn.

Testvinnare!

Abumatic Vildmark

Längd:180 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Abu Garcia

Abumatic Vildmark är testvinnaren i årets teleskopspö och fungerar även utmärkt för barn. Läs hela recensionen här.

Kanske inte ett kastspö för de allra minsta barnen, men säg från 9-10 års ålder och uppåt.

Ett spö att växa med.

Patriot Medal set med kapslad rulle

Längd:183 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Patriot

Patriot Medal är ett mycket bra fiskepö för barn sommaren 2022. Det liknar på många sätt Patriot Fireball som vi precis går igenom nedan, men det är lite billigare och kommer med ett par skillnader. Det här spöt har till exempel EVA foam-handtag, vilket ofta är bekvämare för ett barn att hålla i än korkhandtaget hos Fireball. Det blev inget gnäll hos 6-åringen i testpanelen med Medal. 

Vidare så är spöringarna på det här spöet av rostfritt stål. Det håller bättre än keramik, men det är också mer slitsamt för snöret under fiskandet. Kupan är stängd och linan är påspolad, så även det här fiskespöt kan du börja använda på en gång.

Spöt är i kolfiber med mediumaktion och ger långa och enkla kast. Det är väl värt pengarna och är ett utmärkt första kastspö för både barn och vuxna nybörjare. Dessutom känns det ganska robust.

Abu Garcia Abumatic Junior set med inkapslad rulle

Längd:155 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Abu Garcia

Abu Garcia erbjuder högkvalitativa fiskespön och här kommer deras Abumatic Junior set, perfekt för både barn och ungdomar som ska lära sig att fiska. Det är väldigt lätthanterligt även om man inte är van vid fiskespön och kommer med en påspolad lina, så det är bara att ta spöt och börja kasta.

Precis som fiskespöna från Patriot så är rullen kapslad, så det blir inte något trassel med linan och barnet kan fokusera på att lära sig kasta och fånga fisk.

Prismässigt så är Abumatic Junior väldigt billig. Men det är ett hållbart spö som också har en garanti på två år. Det går också bra att använda det som vuxen, men då främst för nybörjare.

Passar de allra minsta barnen bra, då det endast är 155 cm långt.

Bästa fiskespö för barn

Att tänka på vid köp av fiskespö för barn

Nedan följer lite goda råd som är värda att tänka på innan du köper ett teleskopspö eller fiskespö till barn.

 • Ålder när barnet kan börja fiska
 • Välj ett enkelt spö
 • Ge barnet tid att lära sig själv

Så gammalt måste barnet vara

Det finns egentligen ingen åldersgräns för att lära sig att fiska. Om barnet har problem med kast du kasta åt barnet eller hjälpa barnet med sina kast. Samtidigt så måste man inte kasta helt felfritt för att kunna fiska, det är trots allt en del av att lära sig hur man fiskar.

Viktigt med ett ordentligt kastspö för barn

Det är bra att köpa ett fiskespö för barn som är riktat till just barn, även om det egentligen inte finns några hinder för barnet att använda ett för vuxna. Fördelen är att spöt ofta är lättare och lite kortare, så det är inte lika jobbigt för barnet att lära sig hur man kastar.

Hur man lär barn att fiska

Exakt hur ditt barn bör lära sig fiska är olika beroende på barnet. Det smartaste är att du tar det lugnt och sakta.

Du kan i början visa barnet hur du kastar, men du kan också hålla i spöt och hjälpa barnet med sina kast.

Gällande att sätta på bete så är det ofta något den vuxna sköter i början. Ett alternativ är såklart att använda fiskedrag istället för levande bete som mask.

Rätt utrustning

Bortsett från att öva regelbundet och titta på professionella som visar tekniker är det också viktigt att ha rätt utrustning. Att ha rätt fiskespö för barn är avgörande för att kunna fiska på ett effektivt sätt.

Öva teknik

Förutom att ha rätt utrustning är det också viktigt att ha en bra teknik. När det gäller fiske kan rätt kastteknik göra stor skillnad. Att lära sig rätt kastteknik kan hjälpa dig att kasta längre och mer exakt. En viktig del av kasttekniken är att ha rätt grepp på spöt.

Att ha ett korrekt grepp kan hjälpa dig att kasta längre och mer exakt. Det är också viktigt att använda rätt typ av bete och att välja rätt fiskeplats.

Säkerheten först

För att säkerställa en positiv och säker fiskeupplevelse är det också viktigt att förstå de säkerhetsåtgärder som behöver vidtas. Innan du ger dig ut för att fiska med dina barn är det viktigt att du har rätt utrustning och att du har tillräckligt med kunskap om säkerhet vid fiske med barn.

Det är också viktigt att förstå och följa reglerna och förordningarna för fiske i din region. En bra flytväst är ett absolut måste!

En annan viktig sak att vara tydlig med mot barnen är att krokarna är riktigt vassa och att de måste vara försiktiga när de kastar!

Ett första hjälpen-kit eller åtminstone plåster är bra att ha med. Det är också viktigt att du har rätt kläder för att skydda dig mot kyla och andra väderförhållanden.

Napp!

När du väl har fångat din fisk är det viktigt att hantera den på ett säkert och respektfullt sätt. Att lära sig hur man hanterar och förvarar fisken på rätt sätt kan hjälpa till att bevara fisken och dess livsmiljö. Att lära sig att laga mat av fisken kan också vara en rolig och lärorik upplevelse för både dig och dina barn.

Oavsett om du fiskar för nöjes skull eller som en hobby är det viktigt att ha en positiv inställning och att ha kul. Att fiska kan vara en avkopplande och rolig aktivitet som kan hjälpa dig att koppla av och komma bort från vardagens stress och bekymmer. Det är också en utmärkt möjlighet att umgås med vänner och familj och skapa minnen som varar livet ut.

Så ta dig tid att förbättra dina färdigheter, lär dig om säkerhet vid fiske med barn, och njut av den vackra naturen medan du fiskar. Oavsett om du är en erfaren fiskare eller en nybörjare finns det alltid utrymme för att lära sig mer och förbättra dina färdigheter.

Att fiska med barn: upplevelser och minnen

När du fiskar med barn är det viktigt att ha realistiska förväntningar och vara beredd på att det kan ta tid innan de fångar sin första fisk. Ge barnen tillräckligt med tid att lära sig och utforska fisket och naturen runt omkring dem.

Uppmuntra dem att ställa frågor och att vara nyfikna. Att fiska handlar inte bara om att fånga fisk, utan också om att ha kul och att skapa minnen tillsammans. Rätt fiskespö för barn underlättar då!

Tips för fiskeutflykter med barn

När du planerar en fiskeutflykt med barn är det viktigt att tänka på deras behov och intressen. Här är några tips som kan hjälpa till att göra fiskeupplevelsen rolig och minnesvärd för hela familjen:

 • Välj en fiskeplats som är lämplig för barn, med lättillgängliga fiskeplatser och möjlighet till toalettbesök och rastplatser.
 • Ta med tillräckligt med mat och dryck för dagen.
 • Se till att barnen har lämpliga kläder och skor för fiske och för vädret.
 • Ge barnen möjlighet att lära sig och utforska naturen runt omkring dem.
 • Var tålmodig och uppmuntrande och fira framgångarna, oavsett om det är en liten eller stor fisk.

Att skapa minnen och upplevelser

fiskespö barn fiskeset barn
 • Ta med kameran och dokumentera fisketuren för att skapa minnen och upplevelser som kan ses tillbaka på senare.
 • Fiske kan vara en pedagogisk aktivitet för barn genom att lära dem om olika arter av fisk, deras livsmiljö och ekosystem.
 • Fiske som hobby kan främja familjeband genom att skapa gemensamma intressen.

Pedagogiska aspekter av fiske

Att fiska kan vara en pedagogisk aktivitet för barn genom att lära dem om olika arter av fisk, deras livsmiljö och ekosystem. Genom att diskutera hållbart fiske och vikten av att ta hand om naturen kan barn också lära sig om miljövård och hållbarhet. Att lära sig att fiska kan också hjälpa barn att utveckla sin tålamod och koncentration samtidigt som de har roligt utomhus.

Vår upplevelse av att fiska med barn

Min upplevelse av att fiska med barn är att det är viktigt att ha tålamod och inte ha för höga förväntningar.

Att fiska är en process och det tar tid och övning att bli skicklig. Det är också viktigt att ha rätt utrustning och att välja en lämplig fiskeplats. Att välja rätt fiskespö för barn hjälper, men är inte det viktigaste.

Att vara utomhus och uppleva naturen tillsammans är en fantastisk upplevelse för både barn och vuxna.

Källor

Svenska livräddningssällskapet