fiskespö barn

Bäst i test: Bästa fiskespö för barn 2022

Snabbinfo fiskespö för barn

🎣 Bästa spö just nu:Patriot Fireball
💰 Snittpriser:239 – 429 kr
🤑 Billigaste spö:239 kr

Att välja fiskespö för barn behöver inte vara svårt. Många barn tycker att det är roligt att fiska och du kan börja ganska tidigt. Det är däremot väldigt viktigt med rätt typ av fiskespö, som är lagom lätt och som också är lätt att använda. Det finns en del modeller som är lämpliga för både vuxna och barn, men det finns också spön menade specifikt för barn.

För att göra det enkelt för dig har vi listat 4 riktigt bra fiskespön för barn så att du kan komma igång och lära dina barn om nöjet med att fiska.

Topp 4 bästa fiskespö för barn 2022

1: Patriot Fireball-set med kapslad rulle

👆👆Passa på! Nu specialpris på Happy Angler via länken ovan! 

Längd:183 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Patriot

Patriot Fireball är ett utmärkt och högkvalitativt fiskespö för barn och den som ska lära sig att fiska. Även vuxna kan använda det och det passar då som ett spö att ha vid sommarstugan eller för den som precis ska börja lära sig.

Spöt är väldigt lätt och kommer med en inkapslad rulle. Det här betyder att linan redan är påspolad när du får hem fiskespöt och barnet kan börja använda det på en gång. I övrigt är det ett 24ton Carbon-kolfiberspö med keramiska spöringar och korkhandtag.

Det här är med andra ord ett väldigt hållbart kastspö för barn som också har två års garanti. Det är bara Abu Garcias juniorset i vår lista som också har så lång garanti. Det enda negativa med Patriot Fireball är att det är ett dyrare spö. Det är mer än dubbel så dyrt som Fladen Vildmark, men för pengarna får du en av marknadens bästa fiskeset för barn.

Testvinnare!

2: Abumatic Vildmark

Längd:180 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Abu Garcia
abumatic-teleskop

Abumatic Vildmark är testvinnaren i årets teleskopspö och fungerar även utmärkt för barn. Läs hela recensionen här.

Kanske inte ett kastspö för de allra minsta barnen, men säg från 9-10 års ålder och uppåt.

Ett spö att växa med.

3: Patriot Medal set med kapslad rulle

Längd:183 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Patriot
patriot medal

Patriot Medal är ett mycket bra fiskepö för barn sommaren 2022. Det liknar på många sätt Patriot Fireball som vi precis går igenom nedan, men det är lite billigare och kommer med ett par skillnader. Det här spöt har till exempel EVA foam-handtag, vilket ofta är bekvämare för ett barn att hålla i än korkhandtaget hos Fireball. Det blev inget gnäll hos 6-åringen i testpanelen med Medal. 

Vidare så är spöringarna på det här spöet av rostfritt stål. Det håller bättre än keramik, men det är också mer slitsamt för snöret under fiskandet. Kupan är stängd och linan är påspolad, så även det här fiskespöt kan du börja använda på en gång.

Spöt är i kolfiber med mediumaktion och ger långa och enkla kast. Det är väl värt pengarna och är ett utmärkt första kastspö för både barn och vuxna nybörjare. Dessutom känns det ganska robust.

4: Abu Garcia Abumatic Junior set med inkapslad rulle

Längd:155 cm
Inkapslad rulle:Ja
Material:Kolfiber
Höger/vänstervevad:Höger
Tillverkare:Abu Garcia
abumatic junior

Abu Garcia erbjuder högkvalitativa fiskespön och här kommer deras Abumatic Junior set, perfekt för både barn och ungdomar som ska lära sig att fiska. Det är väldigt lätthanterligt även om man inte är van vid fiskespön och kommer med en påspolad lina, så det är bara att ta spöt och börja kasta.

Precis som fiskespöna från Patriot så är rullen kapslad, så det blir inte något trassel med linan och barnet kan fokusera på att lära sig kasta och fånga fisk.

Precis som fiskespöna från Patriot så är rullen kapslad, så det blir inte något trassel med linan. Barnet kan då fokusera på att lära sig kasta och fånga fisk.

Prismässigt så är Abumatic Junior väldigt billig. Men det är ett hållbart spö som också har en garanti på två år. Det går också bra att använda det som vuxen, men då främst för nybörjare.

Passar de allra minsta barnen bra, då det endast är 155 cm långt.

fiskespö för barn

Att tänka på vid köp av fiskespö för barn

Nedan följer lite goda råd som är värda att tänka på innan du köper ett fiskespö till barn.

  • Ålder när barnet kan börja fiska
  • Välj ett enkelt spö
  • Ge barnet tid att lära sig själv

Så gammalt måste barnet vara

Det finns egentligen ingen åldersgräns för att lära sig att fiska. Om barnet har problem med kast du kasta åt barnet eller hjälpa barnet med sina kast. Samtidigt så måste man inte kasta helt felfritt för att kunna fiska, det är trots allt en del av att lära sig hur man fiskar.

Viktigt med ett ordentligt kastspö för barn

Det är bra att köpa ett fiskespö som är riktat till just barn, även om det egentligen inte finns några hinder för barnet att använda ett för vuxna. Fördelen är att spöt ofta är lättare och lite kortare, så det är inte lika jobbigt för barnet att lära sig hur man kastar.

Så lär du ditt barn att fiska

Exakt hur ditt barn bör lära sig fiska är olika beroende på barnet. Det smartaste är att du tar det lugnt och sakta. Du kan i början visa barnet hur du kastar, men du kan också hålla i spöt och hjälpa barnet med sina kast. Gällande att sätta på bete så är det ofta något den vuxna sköter i början.

Att vare ute i naturen och lära sig att fiska är väldigt nyttigt, både fysiskt och psykiskt. Det är därför bra att börja tidigt och lära sitt barn hur roligt det faktiskt kan vara ute i naturen. Efter ett tag när ni fått upp olika fiskar kommer barnet också lära sig de olika sorterna fisk. Låt gärna barnen vara med om ni behåller och tillagar fångsten. Att laga mat tillsammans är mysigt!