Bästa flugfiskerullen 2022 – Hitta flugfiskerulle bäst i test här

När du ska köpa en flugfiskerulle måste du tänka på att den ska passa till ditt spö. Alla flugfiskespön är uppdelade i olika klasser och det är viktigt att man väljer en flugfiskerulle i samma klass. Detta är ingenting som du behöver komma ihåg i huvudet utan det står oftast utskrivet på både spön och flugfiskerullar. Det finns även rullar som passar till flera olika spön, vilket kan vara ett bra alternativ om du växlar mellan olika fiskeredskap.

Var uppmärksam på bromsen

En flugrulle är inte konstruerad på samma sätt som övriga fiskerullar. När du flugfiskar kastar du inte själva rullen utan den fungerar främst som en förvaring för linan. Rullen är också viktig när det kommer till drillning av fisken och den måste klara av att bromsa en fisk. Kolla efter en jämn broms, annars finns det risk att tafsen går av om fisken rycker. Välj rulle efter vilken typ av fisk du ska fiska. Om du endast ska fiska småfisk så räcker det ofta med en rulle upp till klass sex. Om du däremot ska fiska större fiskar är det bättre att gå upp till klass nio eller högre.

Vilken är egentligen den bästa flugfiskerullen?

Det är alltså svårt att utse den bästa flugfiskerullen eftersom det beror mycket på vilken typ av flugfiske som du vill ägna dig åt. Märket Grey har gjort en riktigt bra flugrulle vid namn GTS500. Fördelen med denna är att du enkelt kan byta ut spolen och använda många olika linor på en och samma rulle. Det underlättar eftersom du inte behöver ha flera olika rullar som du går runt på när du villa byta en lina. Det är både smidigare och en ekonomisk fördel. Den har en skivbroms som är väldigt mjuk även när den tröttas ut. Den finns i klasserna fem till nio och passar både dig som är nybörjare och dig som är en van flugfiskare.

Värt att veta om flugfiskerullar

Oavsett vilken typ av flugfiske som du vill ägna dig åt är det viktigt att du lägger mycket fokus på att välja rätt rulle. Flugfiske är ganska krävande och det gäller att ha rätt utrustning för att underlätta så mycket som möjligt. En flugfiskerulle behöver inte vara dyr, det finns många prisvärda alternativ från märken som Shakespeare och ovan nämnda Grey. Jämför olika rullar och tänk på vilken typ av flugfiske du vill ägna dig åt när du gör ditt val.

]]>