flytoverall

Bästa flytoverallen 2023

Varje gång du vistas på is eller vatten är det viktigt att du har på dig en flytoverall eller flytväst. En flytoverall är ett bra alternativ eftersom den också håller värmen när du befinner dig på land.

En flytväst är ett enklare alternativ som passar om du ska åka en kort tur med båten eller liknande. Du väljer själv vad som är mest bekvämt, det viktiga är att du införskaffar en flytoverall.

Vilka flytoveraller är bäst?

FlytoverallKommentar
Fladen Offshore 891 MXVärstingmodellen från Fladen. Har allt!
Sundridge CrossflowUtmanaren från Sundridge. Nästan lika bra!
Baltic PolarisVärstingmodell från Baltic. Massor med fickor!
Fladen Offshore 848RLillebror till 891MX, grym kvalitet för pengarna!
Fladen Offshore 845 XBFladens instegsmodell. Riktigt bra.
Imax SeaWave2-delad konkurrent till Fladens instegsmodell

Vad kostar en overall?

Dessa typer av flytplagg är ganska dyra. Du får räkna med att betala mellan 1 500 kronor till över 3 000 kronor. Dock får du tänka på alla funktioner som kommer med overallen och att den är betydligt mer avancerad i jämförelse med en väst. Se köpet som en investering som kan användas i många år framöver både när du fiskar, kanske ute på isen med din nya isborr och i andra sammanhang. Vill du jämföra många overaller bredvid varandra, har HappyAngler en bra jämförelsesida här!

Flytoverall bäst i test

Fladen Offshore 891MX

Den flytoverall som vi tycker är absolut bäst på marknaden just nu är Fladen Offshore 891 MX. Det är erkända Fladens värstingmodell och är den dyraste flytoverallen i vårt test. Det är också den bästa flytoverallen och den som fått bäst recensioner av riktiga användare. Har massvis med fickor och ännu fler funktioner.

Även ISO-certifiering som garanterar högsta kvalitet. Den är i ”one-piece”-utförande och har även hängslen, för bästa passning.

Baltic Polaris

En annan bra modell är Polaris, från Baltic. Dels håller den extremt hög kvalitet, vilket såklart är det viktigaste, men för oss fiskare har den en annan suverän grej. Den har massor med fickor, för allt från drag till kniv och snusdosan.

Självklart är den helt vind- och vattentät. Ganska snygg är den också!

Andra bra alternativ

Fladen Offshore 848R och Imax SeaWave är också bra. Fladen Offshore är endelad och både snygg och modern. Den passar lika bra för båtliv och fiske som när du är ute och åker skoter. Skulle du trilla i vattnet hjälper den dig dessutom att hålla värmen. Materialet är av hög kvalitet och den är väldigt skön att ha på sig. En riktigt vinnare med andra ord.

Det finns även tvådelade flytoveraller som kan vara minst lika bra och Imax SeaWave har ett sådant alternativ. Den är både modern och känns lätt när man har den på sig samt uppfyller alla säkerhetskrav. Den kommer utrustad med visselpipa och är väldigt snygg i sin design.

Varför är det viktigt att införskaffa en flytoverall?

Det är viktigt att använda flytplagg som flytoverall eller flytväst när du vistas på is eller vatten. Även om du är en god simmare kan vattnet vara kallt och leda till köldchock, hyperventilering och i värsta fall drunkning.

Genom att bära en flytoverall eller flytväst minskar du nedkylningen och har tid att agera om du skulle hamna i vattnet.

Undvik köldchock och hyperventilering

När du hamnar i kallt vatten kan du drabbas av köldchock som leder till hyperventilering och i värsta fall till drunkning. Genom att bära en flytoverall eller flytväst minskar du nedkylningen och hinner agera för att rädda dig själv. Tänk på att välja en overall eller väst som är godkänd och rätt utformad.

Skydd mot vind och kyla

En flytoverall eller flytväst är också ett bra skydd mot både vind och kyla och passar utmärkt i friluftssammanhang. Det är en investering som kan användas i många år framöver både när du fiskar, ute på isen eller i andra sammanhang.

Snåla inte, köp bästa flytoverallen

Gå gärna upp lite i pris, det är ändå livet det handlar om. En overall är också ett bra skydd mot både vind och kyla och passar utmärkt i friluftssammanhang. Ett multifunktionellt plagg alltså!

Vad kostar en overall?

Dessa typer av flytplagg är ganska dyra. Du får räkna med att betala mellan 1 500 kronor till över 3 000 kronor. Dock får du tänka på alla funktioner som kommer med overallen och att den är betydligt mer avancerad i jämförelse med en väst.

Se köpet som en investering som kan användas i många år framöver både när du fiskar, kanske ute på isen med din nya isborr och i andra sammanhang.

Vill du jämföra många overaller bredvid varandra, har HappyAngler en bra jämförelsesida här!

Att tänka på när du väljer flytoverall

  1. När du väljer en flytoverall är det viktigt att tänka på hur den passar dig och dina behov. För att garantera att du kan röra dig fritt och bekvämt, se till att välja en overall som är rätt storlek och passform. Tänk också på att välja en overall som är lämplig för den typ av aktivitet du ska utföra, som till exempel fiske eller båtliv.
  2. Utöver att välja rätt storlek och passform, finns det andra faktorer som du bör ta hänsyn till när du väljer en flytoverall. En av dessa faktorer är materialvalet. Det är viktigt att välja en overall som är gjord av ett material som är både vattentätt och andningsbart. På så sätt kan du hålla dig torr och bekväm under hela din utflykt.
  3. En annan faktor att tänka på är overallens funktioner. Vissa flytoveraller är utrustade med extra funktioner som kan vara användbara beroende på vilken aktivitet du ska utföra. Till exempel kan vissa overaller ha fickor för att lagra fiskeutrustning eller andra nödvändigheter. Andra kan ha justerbara remmar för att säkerställa en perfekt passform.
  4. Sist men inte minst, se till att du väljer en flytoverall från en pålitlig tillverkare med goda recensioner. På så sätt kan du vara säker på att du får en produkt av hög kvalitet som kommer att hålla dig säker och bekväm under alla dina vattenaktiviteter.