flytoverall

Bästa flytoverallen 2022 – Hitta flytoverall bäst i test här

Varje gång du vistas på is eller vatten är det viktigt att du har på dig en flytoverall eller flytväst. En flytoverall är ett bra alternativ eftersom den också håller värmen när du befinner dig på land. En flytväst är ett enklare alternativ som passar om du ska åka en kort tur med båten eller liknande. Du väljer själv vad som är mest bekvämt, det viktiga är att du införskaffar en flytoverall.

Vilka flytoveraller är bäst?

 FlytoverallKommentar
1Fladen Offshore 891 MXVärstingmodellen från Fladen. Har allt!
2Sundridge CrossflowUtmanaren från Sundridge. Nästan lika bra!
3Baltic PolarisVärstingmodell från Baltic. Massor med fickor!
4Fladen Offshore 848RLillebror till 891MX, grym kvalitet för pengarna!
5Fladen Offshore 845 XBFladens instegsmodell. Riktigt bra.
6Imax SeaWave2-delad konkurrent till Fladens instegsmodell
Fladen Offshore 891 MX. Dyrast, men också bäst i test!
Den flytoverall som vi tycker är absolut bäst på marknaden just nu är Fladen Offshore 891 MX. Det är erkända Fladens värstingmodell och är den dyraste flytoverallen i vårt test. Det är också den bästa och den som fått bäst recensioner. Massvis med fickor och ännu fler funktioner. Samt ISO-certifiering som garanterar högsta kvalitet. Den är i ”one-piece”-utförande och har även hänglsen, för bästa passning. En annan bra modell är Polaris, från Baltic. Dels håller den extremt hög kvalitet, vilket såklart är det viktigaste, men för oss fiskare har den en annan suverän grej. Den har massor med fickor, för allt från drag till kniv och snusdosan. Självklart är den helt vind- och vattentät. Ganska snygg är den också! Andra bra alternativ är Fladen Offshore 848R och Imax SeaWave. Fladen Offshore är endelad och både snygg och modern. Den passar lika bra för båtliv och fiske som när du är ute och åker skoter. Skulle du trilla i vattnet hjälper den dig dessutom att hålla värmen. Materialet är av hög kvalitet och den är väldigt skön att ha på sig. En riktigt vinnare med andra ord. Det finns även tvådelade flytoveraller som kan vara minst lika bra och Imax SeaWave har ett sådant alternativ. Den är både modern och känns lätt när man har den på sig samt uppfyller alla säkerhetskrav. Den kommer utrustad med visselpipa och är väldigt snygg i sin design.

Varför är det viktigt att införskaffa en flytoverall?

Även om du är en god simmare är det viktigt att du är utrustad med flytoverall eller något liknande när du befinner dig på havet. Det kan vara otroligt kallt i vattnet och du kan hamna i något som kallas köldchock. Det i sin tur leder till att du börjar hyperventilera och kan i värsta fall leda till drunkning. Detta är så klart något som måste undvikas till varje pris. Genom att bära en flytoverall minskar du nedkylningen och hinner agera om du skulle hamna i vatten. Tänk på att välja en overall som både är godkänd och rätt utformad. Gå gärna upp lite i pris, det är ändå livet det handlar om. En overall är också ett bra skydd mot både vind och kyla och passar utmärkt i friluftssammanhang. Ett multifunktionellt plagg alltså.

Vad kostar en overall?

Dessa typer av flytplagg är ganska dyra. Du får räkna med att betala mellan 1 500 kronor till över 3 000 kronor. Dock får du tänka på alla funktioner som kommer med overallen och att den är betydligt mer avancerad i jämförelse med en väst. Se köpet som en investering som kan användas i många år framöver både när du fiskar, kanske ute på isen med din nya isborr och i andra sammanhang. Vill du jämföra många overaller bredvid varandra, har HappyAngler en bra jämförelsesida här!