teleskopspö

BĂ€sta teleskopspöt 2022 – BĂ€st i test

Teleskopspö Àr smidiga dÄ dessa inte tar upp lika mycket plats. Ofta handlar det om haspelspön, men det finns ocksÄ en del andra typer av fiskespön som ocksÄ rÀknas som teleskospön. Det finns modeller för alla prisklasser och det behöver inte bli dyrt, men det finns samtidigt nÄgra riktigt fina modeller om man gÄr upp i priset.

Nedan kan du lÀsa mer om teleskopspön och vilka som Àr marknadens bÀsta. Vi har totalt valt ut fyra som Àr av riktigt hög kvalitet och som erbjuder dig ett bra fiskespö som samtidigt inte tar upp mycket plats.

Topp 4 bÀsta teleskopspön 2022

abumatic-teleskop

1. Abumatic Vildmark fiskeset med inkapslad rulle

Abumatic Vildmark Àr ett set, sÄ inget för dig som redan har rulle. DÀremot Àr det perfekt för vardagsfiskaren. Det Àr otroligt smidigt och ger dig mycket för pengarna. Utöver det smidiga resespöt sÄ fÄr du ocksÄ rulle och lina. Det hÀr Àr egentligen allt du behöver för att ta med dig pÄ resan, allt du behöver Àr drag och eventuellt bete, sedan Àr du redo att köra.

I övrigt sÄ Àr spöt inte överdrivet mÀrkvÀrdigt men Abumatic kommer med god kvalitet sÄ det Àr en resemodell som du kommer att kunna anvÀnda lÀnge. NÀr du har teleskopspöt utfÀllt sÄ Àr det pÄ 180 cm, vilket duger för de allra flesta fiskare.

Testvinnare sommaren 2022! 🎣

2. Patriot Ambidex Trekker

Patriot Ambidex Trekker Àr ett vÀldigt praktiskt och högkvalitativt haspelspö. Det Àr samtidigt vÀldigt litet tack vare teleskopformatet. Spöt kommer med ett handtag i kork sÄ det Àr ocksÄ ett vÀldigt snyggt spö.

Till skillnad frÄn andra teleskopspön i listan sÄ har denna extra starka fogar, vilket gör att spöt har en starkare design och inte gÄr sönder lika enkelt. Samtidigt sÄ slÄr in delarna i spöringarna tack vare denna innovativa design. Den Àr samtidigt dyrare Àn till exempel budgetmodellen Fladen Universal Tele som vi gÄr igenom lÀngre ned, men du fÄr mycket för pengarna. Kommer i lÀngderna 180 cm, 210 cm och 240 cm.

Det hÀr Àr dÀrför ett otroligt bra val för den som stÀller lite högre krav pÄ sitt fiskespö. Om du hellre vill ha ett helt fiskespö med likvÀrdig kvalitet sÄ kan det vara vÀrt att titta pÄ Abumatic Vildmarks fiskeset, vÄr testvinnare.

3. Fladen Universal Tele haspelspö

Fladen Universal Tele Àr ett vÀldigt grundlÀggande fiskespö. Det kommer utan specialfunktioner, men det Àr ett bra teleskopspö sÄ det Àr ett otroligt bra val om du vill ha ett billigt fiskespö att ta med dig pÄ resan. Det Àr ocksÄ en av listans minsta modeller nÀr det Àr ihoptryckt. Det finns tre olika modeller att vÀlja bland, en pÄ 240 cm, en pÄ 270 cm och slutligen en pÄ 300 cm.

Det hÀr Àr alltsÄ egentligen ett ganska lÄngt spö, men nÀr du har tryckt ihop det sÄ blir modellerna vÀldigt smÄ. TransportlÀngden Àr pÄ 58 cm, 63 cm och 60 cm. Det hÀr Àr dÀrför vÀldigt bra för resan om du bara vill ha ett enkelt spö utan onödigt avancerade funktioner. Passar dÀrför ocksÄ vÀldigt bra för amatörfiskare som vill ha ett fiskespö som Àr lÀtt att bÀra och transportera.

4. Daiwa Minispin teleskopspö

Daiwa Minispin teleskopspö Ă€r ganska likt Fladen Universal nĂ€r det gĂ€ller dess enkelhet. Det Ă€r ett riktigt budgetspö dĂ€r tanken Ă€r att det ska vara lĂ€tt att transportera och ta med sig pĂ„ resan. Även hĂ€r fĂ„r du alltsĂ„ inga avancerade funktioner eller egenskaper, men det Ă€r ett billigt och smidigt spö. Det fungerar ocksĂ„ för drag pĂ„ allt mellan 5 och 40 gram, sĂ„ det duger till det allra mesta, men Ă€r framförallt lĂ€mpat för spinnfiske men duger troligtvis ocksĂ„ för jigg.

Har du högre krav pÄ funktion sÄ kan det hÀr spöt dÀremot vara lite vÀl simpelt. Designen Àr dÀremot bra och ganska greppvÀnlig. Den kommer ocksÄ i tre olika storlekar dÀr du kan vÀlja mellan 180 cm, 210 cm och 240 cm. TÀnk pÄ att den rekommenderade dragvikten pÄverkas av vilken modell du vÀljer, sÄ vÀlj ett lÀngre spö om du ska ha tyngre drag.

Priset Àr nÀra Flande Universal sÄ bÄda dessa Àr vÀldigt bra val för den som Àr ute efter budget.

Att tÀnka pÄ vid köp av teleskopspö

Innan du köper ett teleskopspö sÄ Àr det bra att tÀnka pÄ vilka krav du stÀller pÄ ditt spö. Annars finns risken att du blir missnöjd med ditt val och sedan mÄste köpa ett annat.

Viktigt med kvalitet

Teleskopspön köper man i första hand för att ha ett spö som man enkelt kan transportera och ta med sig pÄ resor. Det Àr dÀrför viktigt bra starka fogar och i allmÀnhet bra kvalitet, annars kan dessa gÄ sönder ganska enkelt med vanligt slitage. Patriot Ambidex Trekker Àr dÀrför otroligt bra tack vare dess extra starka fogar.

TÀnk pÄ dragvikten

Teleskopspön kan komma i lite olika storlekar och det Àr viktigt att du tÀnker pÄ detta dÄ det pÄverkar den rekommenderade dragvikten. Har du tyngre drag sÄ bör du dÄ köpa ett lite lÀngre spö.

Ska ett barn anvÀnda teleskopspöt

Teleskopspön Àr ganska enkla för barn att anvÀnda men det Àr viktigt att du tÀnker pÄ spöts lÀngd. För mindre barn sÄ kan det ofta vara smidigt med exempelvis Abumatic Vildmarks fiskeset dÄ det kommer med en komplett rulle och lina, samtidigt som det Àr pÄ 180 cm vilket Àr en lagom lÀngd för mÄnga barn.