Bästa vadarskon 2022 – Hitta vadarsko bäst i test här

Det är viktigt att du inte blir blöt under fisketuren, det kan annars i värsta fall leda till att du blir väldigt kall och om inte annat så är det obekvämt. Det är därför alltid viktigt att du har ett par lämpliga skor, och om du ska vada en del under fiskandet så är det bra att ha ett par vattentåliga skor.

Du ska därför få ett par förslag på lämpliga skor som tål vatten och som i övrigt är väldigt bekväma. Alla fyra alternativ är helt okej och vi har också hittat en ordentlig vadarskor för den med en begränsad budget. Längre ned får du också lite bra information om vad du ska tänka på inför köpet.

Topp 4 bästa vadarskorna 2022

1. Maxximus vadarskor

Maxximus vadarsko har ett rimligt pris sett till den höga kvalitet man får. Det är en extremt tålig skor som inte bara skyddar dig mot vatten, den klarar också av hårda stötar och kalla temperaturer.

Det här gör skon till en av listans mer tåliga modeller och den ger dig samtidigt ett bra stöd så att du alltid har ett ordentligt grepp med fötterna. Det här håller dig säker när du går på ojämnt underlag så att du inte till exempel ramlar ned i vattnet. Skon är också tillräckligt hög för att vara en sko, hade den varit längre hade det istället räknats som en stövel.

Dess tålighet går att jämföra med Eco Master vandringssko och mycket av fokus ligger på just tåligheten med Maxximus vadarsko. Är du istället intresserad av att skon i första hand ska vara vattentät men med lite mjukare känsla kan du titta på deras Neoprenstövel som vi går igenom längre ned.

2. Maxximus neoprenstövel

Maxximus neoprenstövel är helt vattentät och kommer med lite högre ben som gör att hela din fot och en bit på benet också skyddas. Det här är bra om du har planerat att vada i lite djupare vatten och vill hålla dig torr och varm.

Den har en kemisk hållbar yta och neopren vilket gör den flexibel, lätt och skyddar också mot temperaturer ned till -20. Materialet gör det samtidigt möjligt att använda skon även under sommaren utan att det blir allt för svettigt.

Det här är med andra ord en sko som du kan använda året om och är lämplig för allt från jägare till bärplockare. Maxximus neoprenstövel är perfekt för den som behöver det allra bästa och kan till viss del jämföras med Maxximus vadarsko, men med längre skaft som skyddar mer av benet.

3. Eco Master vandringssko

Eco Master är en vandringssko för den som behöver bra och stabilt grepp. Den är perfekt om du ofta vandrar i våt terräng, antingen för att diska eller för annat ute i naturen. Den är otroligt stabil och har ett halvhögt skaft vilket gör den lämpad för de allra flesta människor.

Den är tillverkad i ett vattenavisande PVC-material vilket gör den vattentät och ganska varm att bära, så den fungerar även under lite kallare tider på året om du ska ut och vandra. Den duger i första hand för lättare utflykter då den inte är en lika bastant sko som till exempel Maxximus vadarskor. Den är inte heller lika hög som Maxximus neoprenstövlar eller Dry Walker XTrack Short EVA. Den är däremot en av listans billigare alternativ och du får mycket för pengarna.

4. Dry Walker XTrack Short EVA värmestövlar

Dry Walker XTrack Short EVA är en värmestövel som håller dig varm under kallare tider på året, men den går utmärkt att använda även under resten av året, tack vare det varma fodret som du kan ta ut.

Den är tillverkad i EVA-material vilket gör stöveln stöttålig och stabil, men den är samtidigt en av de lättare modellerna i listan. Med den inbyggda stötdämpningen så går den att använda för mer intensiva utflykter och fisketurer. Den är samtidigt väldigt billig, jämförbart med Eco Master.

Att tänka på vid köp av vadarskor

Innan du köper en vadarsko så är det bra att tänka på vad som är viktigt för just dig. Det finns många olika typer av vadarskor och inte alla är lika mycket värda. Samtidigt så måste du inte lägga ut en förmögenhet för att få ett bra par vadarskor. Nedanför får du lite goda råd om vad du ska tänka på vid köpet.

Satsa på kvalitet

Att få ett lågt pris är såklart bra, men det kan lätt leda till att du får ett par dåliga skor som antingen inte är vattentäta eller som går sönder på nolltid. Samtidigt finns det bra budgetskor, men titta då alltid efter ett bra material. Eco Master är en perfekt budgetmodell för utflykter medan Dry Walker XTrack Short EVA är perfekt för att få ett par längre stövlar.

Välj rätt storlek

Var noga med att köpa rätt storlek, annars kanske din sko inte sitter ordentligt. I många fall så är det bra att ta en sko som är en storlek för stor. Ofta kommer du att bära tjockare strumpor när du är ute i naturen och då kommer det att finnas plats för det.

Köp bekväma vadarskor

Ett par ordentliga vadarskor är viktiga då dessa sitter ordentligt och samtidigt är bekväma. Eco Master och Maxximus vadarskor är båda två väldigt stabila modeller och ger dig ett ordentligt grepp, men är samtidigt bekväma att ha på sig.