Bästa vadarstövlarna 2022 – Hitta vadarstövel bäst i test här

Det finns många saker att tänka på om du ska ut och fiska. Allt från bra kläder att ha på till olika fiskeredskap.

I denna guide går vi igenom marknadens bästa vadarstövlar, så att du kan välja rätt stövlar för just dig. Nu kör vi!

Topp 3 bästa vadarstövlarna 2022

1. Patriot vadarstövlar

Patriot vadarstövlar är tillverkade med ett väldigt slitstarkt 70 deniers Nylon/PVC vilket gör att stövlarna kommer att klara av mer vilda fiskeäventyr. Materialet gör stövlarna vattentäta, vilket är ett minimumkrav på vadarstövlar. Produkter från Patriot är designade för att klara av nordiska klimat och väder.

En klar fördel med dessa är att Patriot vadarstövlar är väldigt lätta at ta på sig och når upp över hela benet. Det här gör den här modellen väl värt sitt pris och utöver fiskeäventyr kan du även använda den för andra situationer då du ska gå i djupare vatten.

Modellen liknar till viss del stövlarna från Ifish som vi går igenom längre ned, men dessa är lite billigare.

2. Norfin Rapid vadarbyxor med stövlar

Norfin Rapid är vadarbyxorna för den som behöver det lilla extra. Det är inte bara ett enkelt par stövlar och byxor. Byxorna går en bra bit över midjan vilket håller hela dig torr, även vid lite vildare vatten. Stövlarna är i PVC vilket är både vattentätt och hållbart.

Du tar på dig dessa enkelt och byxorna sitter fast med ett par ordentliga hängslen och ett bälte, så det finns ingen risk att något glider ned. Det här gör också att du får en bättre passform, även om den skulle vara lite för stor för dig. Du har också en ficka med vattentät dragkejda, vilket kan vara bra för att förvara lite olika saker när du är ute i vattnet.

Det här är en väldigt högkvalitativ modell som kommer att passa för alla. Den sticker ut en hel del jämfört med andra modeller i listan, även om den går att jämföra med Patriots när man tittar på hållbarhet och vattentäthet.

3. Ifish vadarstövlar i pvc

Ifish är inte det billigaste paret i listan men det är definitivt ett prisvärt par. Som med andra modeller i listan så är stövlarna i PVC vilket gör dem vattentäta och tåliga. Det här gör stövlarna till ett utmärkt par för fiske och andra äventyr i djupare vatten.

Det här är inte på något sätt ett dåligt par vadarstövlar men det är däremot inte enkelt att motivera priset. Jämför med Patriot så är dessa inte mycket bättre, och kostar samtidigt mer än Patriots vadarstövlar. En fördel är däremot att Ifish kommer i en snygg grå färg, vilket definitivt ser bra ut och är lite annorlunda från de andra märkena i vår lista.

Att tänka på vid köp av vadarstövlar

Innan du köper några vadarstövlar så är det bra att fundera på vad du behöver. Nedan kan du läsa lite mer om viktiga saker att tänka på när du ska välja ett par.

Så vet du om du behöver vadarstövlar

Det finns både vadarbyxor och stövlar. Vilken modell som passar dig beror på om du ska ut i djupare och vildare vatten eller inte. För den typen av vatten behövs stövlar med byxor som Norfin Rapid, men för grundare vatten så räcker det bra med bara ett par ordentliga stövlar.

Viktiga egenskaper

Hållbarhet är viktigt för att hålla dig säker, man vet aldrig vad man kliver på. Modellen ska såklart vara vattentät och det bör finnas bälte eller dylikt som håller dem täta och fasta.

Olika typer av vadarstövlar

Det finns många olika material som vadarstövlar kan komma i. PVC är ofta det som föredras då det är väldigt hållbart och vattentätt. Det uppfyller alltså alla grundläggande krav och är ett bra val.

Vadarbyxor

Ska du fiska i en fors, fjärd eller andra sjöar där du behöver vada ut till bröstet, då är vadarbyxor ett perfekt plagg att ha på sig. Vadarbyxor är ett par hängselbyxor som är vattentäta. Det är vanligt att byxorna har vattentäta stövlar fastsvetsade, och det gör att du inte blir blöt. Dessa byxor ska bäras utanför dina andra kläder, även de bör vara vattenavstötande och vara varma. Det kan vara en overall eller termobyxor som är bra att ha vid arbete vid till exempel avloppssystem, tunnlar och vattendrag. Byxorna är ofta gjorda av PVC-plast, gummi eller neopren, och de fastsvetsade stövlarna brukar vara uteslutande gjorda av gummi. Byxorna finns i flera bra modeller och märken som är lika bra.

Köpa de bästa vadarstövlarna

Det finns en variant på vadarbyxor och det är vadarstövlar. De täcker då endast benen och passar endast för fiske på land eller om du bara ska vada ut en liten bit i vattnet. Vadarstövlar är även bra att ha om du behöver gå i gyttja. Stövlarnas långa skaft är ofta tillverkade i neopren eller gummi. Förr i tiden var vadarstövlar vanligt vid flottning av bland annat timmer. Gå gärna till en affär som säljer fiskeredskap och tala med en försäljare som kan hjälpa dig att köpa de bästa vadarstövlarna till ditt syfte. En vadarstövel finns i alla prisklasser och olika modeller som är jämförbara och lika bra.

]]>